‘Onların arasındaki ilk aşk’

Güncelleme: 10 Haziran 2017 Cumartesi, 09:24:11

Yeni Gelin’in Ferhat ile Şirin’i Onur Baytan ve Feride Hilal Akın'la çok özel röportaj

Show TV’nin sevilen dizisi ‘Yeni Gelin’de Ferhat ile Şirin’i canlandıran Onur Baytan ve Feride Hilal Akın, ‘Ayrılık Zor’ diye bir parça seslendirdi, sosyal medyada dinlenme rekoru kırdı. İzleyici onların sesini sevdi, onlar da ekranı...

Show TV’de yayınlanan ‘Yeni Gelin’ dizisinde Ferhat ile Şirin olarak kamera karşısına geçen Onur Baytan ve Feride Hilal Akın’ın, “Ayrılık Zor” adlı şarkıyı seslendirdikleri bölüm büyük ilgi gördü. Hakan Tunçbilek ve Batuhan Fırat imzalı şarkının sözleri de canlandırdıkları karakterlere bire bir uygun. “Ayrılık zor biliyorum, belki hâlâ seviyorum seni, her geçen gün biraz daha kırılıyorum, mutlu son yok mu bize?” diyordu şarkının sözleri... Onlar da soruyor “Mutlu son yok mu?” diye. Her hafta senaryoyu büyük bir heyecanla okuyor ve mutlu son beklediklerini dile getiriyorlar. Çekimleri Adana’da gerçekleşen dizi başlamadan önce tanışmışlar. Şimdi de birbirine âşık bir çifti canlandırıyorlar. Benzer noktaları çok. İkisi de müziğe âşık, kendi şarkı sözlerini de yazıyorlar. Projeyi kabul etmelerindeki en önemli nedenlerin başında karakterlerin şarkı söylemesi geliyor. İkiliyle buluşup müzik tutkularını, canlandırdıkları karakterleri ve gelecek planlarını konuştuk..

Müzikle uğraşıyorsunuz ve oyunculuğa da yeni başladınız?

Feride Hilal Akın: 1996 doğumluyum. Ankaralıyım. Hedefim hep müzikti. Hayata geliş amacım belki de müzik yapmak. İçgüdüsel bir şey sanırım hep bir ritim tutardım. Ailem başta istemese de bu işi ne kadar sevdiğimi görünce ikna oldular. Müzik eğitimim yok ama Hakan Tunçbilek’ten şan eğitimi alıyorum.

Dizi projesine nasıl başladın?

F.H.A.: Ankara’da yaşıyordum. ‘Günah Benim’ diye bir cover şarkı yaptım, çok hızlı yayıldı. Bu sayede birçok insan beni tanıdı, başka şehirlerde konserler verdim. Daha sonra pek çok teklif gelince İstanbul’a geldim. Diziye jenerik okumaya gelmiştim. Dizinin yönetmeni Ersoy Güner bana “Şirin olur musun?” dedi, neye uğradığımı şaşırdım ama iyi ki kabul etmişim.

#yataytekliresimtext###http://im.showtv.com.tr/images/others/2017/06/09/lo.jpg#type1#

Bu bir şans ancak bir yandan da hiç bilmediğin bir mecra... Karakterin nesi sana cazip geldi ve projeyi kabul ettin?

F.H.A.: Şarkı söyleyen bir âşığı oynamak cazip geldi. Aslında Şirin bana çok benziyor. Kendimle çok özdeşleştirdim.

Onur Baytan: Ben de 1997 doğumluyum. Tekirdağ, Çorluluyum. İstanbul Teknik Üniversitesi Devlet Konservatuarı 2. sınıftayım. Liseyi de İTÜ’de okudum.

Sesini nasıl keşfettin?

O.B.: Babam solist, ses sanatçısı. Evde sürekli Türk sanat müziği dinlenirdi. Müzikle büyüdüm. 6 yaşında ana sınıfındayken Farabi Arslan Argun öğretmenim beni keşfetti. ‘Mini mini bir kuş konmuştu’ şarkısını 4-5 tondan söyletmiş ve babamı çağırıp “Bu çocuğu müziğe hazırlamalıyız” demişti. Babamın müzik derneklerinde çaldım, söyledim. Bütün ses yarışmalarına katıldım.

Profesyonel hayata nasıl atıldın?

O.B.: Bir süre Bengü’nün ve Ebru Gündeş’in vokalistliğini yaptım. Dizi teklif gelince bıraktım.

Feride senin de Enbe Orkestrası’yla bir projen olmuştu...

F.H.A.: Evet, “Bilir Mi?” diye bir parçamız vardı. Behzat Abi’nin (Gerçeker) de düşüncelerini çok seviyorum. Samsun Demir, Febyo Taşel, Hakan Tunçbilek... Bu konuda yol gösterenim onlar. Güzel şeyler yaşıyorum, daha da güzel olacak.

Ferhat ile Şirin’in aşkı nasıl?

F.H.A.: İlk aşk. Beraber büyümüşler ve birbirlerine âşık olmuşlar.

O.B.: Tek problem Ağa’nın yani babasının Şirin’i benim bacım bilmesi.

F.H.A.: Onların hisleri çok temiz, saf. Ama biraz entrika da olmalı aşkın içinde.

O.B.: Ersoy Hoca karakteri çok güzel anlattı, kabul ettim. Küçüklükten beri hayalimdi oyunculuk. Bana çok ters bir karakter, beni zorlayacak eğitecek.

Yeni oyuncularla nasıl rekabet edeceksiniz?

O.B.: Her açıdan kendimi eğitmeye çalışıyorum. Biz aynı zamanda müzisyeniz. Oyunculuk eğitimini de alırsak çok güzel olur. Amerika’da oyunculuk ve müzikle eğitim almak istiyorum.

F.H.A.: Ben bir yarış içinde olduğumuzu düşünmüyorum. Oyunculuk çok güzel bir deneyim oldu. Müzik her zaman ilk sırada ama oyunculuk da müziği besliyor. Kendi şarkılarımı çıkarmak istiyorum.

 

‘GÜNDE 1 MİLYON DİNLENMESİNİ BEKLEMİYORDUK'

‘Ayrılık Zor’ parçasının bu kadar ilgi göreceğini bekliyor muydunuz?

O.B.: Çok güzel gidiyor, bu kadar tahmin etmiyordum. Bir günde tam istediğimiz gibi yapamadık. Bizi gururlandırdı.

F.H.A.: Evet, benim sesim kısıktı o gün. Şarkıyı çok beğenmiştim, umutluydum ama günde 1 milyon dinlenmesi şaşırttı.

Şarkının bir yerinde “Mutlu son yok mu?” diyor. Sizce yok mu gerçekten?

F.H.A.: Ah ah keşke. Ersoy Hoca’nın gözlerinin içine bakıyor, biz de merakla senaryoyu bekliyoruz.