Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu 142. Bölüm Fragmanı / Kayseri

“Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu”nun bu haftaki durağı Kayseri oluyor. Turgay Başyayla, "Kurşun Aşı", "Patlıcanlı Pehli", "Fırın Kebabı", "Develi Cıvıklısı",  "Aside Tatlısı", "Gilik Köfte", "Patates Kovalama", "Kuzu Çevirme" ve ''Sucuklu Kuru Fasulye" tariflerini veriyor. Birbirinden renkli hayvanların olduğu alanı gezip, ata biniyor. Teleferikle Erciyes Dağı'na çıkıp, Erciyes'in muhteşem doğal güzelliklerinin yanında pastırma, sucuk, kavurma hazırlıyor. Birbirinden başarılı aşçıların maharetlerini sergilediği programda kaburgalı sarma ve  Kayseri mantısının lezzet sırları anlatılıyor. Kayseri'nin en meşhur lezzetleri için çıkılan yolculukta "Tepsi Mantısı", Pırtımpırt", "Nevzine" tatlısının da tarifleri veriliyor. tarihi ve kültürel dokusuyla büyük öneme sahip olan çarşıları geziyor. "Kayseri Tava", "Tahinli Pide", "Pöç Tandır", "Kayseri Güveci", "Kaburga Dolması" tariflerinin verildiği, müzik ekibinin yöresel türküleri seslendirdiği Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu’nu sakın kaçırmayın!