43 saniyede Peynirli Midye Böreği

Lezzetli yemeklerin yapıldığı Nursel'in Evi'nde Peynirli Mide Böreği tarifi 43 saniyede verildi

1 çay bardağı sıvı yağ 

1 çay bardağı yoğurt

1 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı sirke 

2 yemek kaşığı buğday nişastası 

1 paket kabartma tozu 

1 yumurta 

Bir tutam tuz Aldığı kadar un 

İç Harcı için;

150 gr lor peyniri 

Bir tutam maydanoz 

Üzeri için;

150 gr tereyağı 

Hamurları açmak için;

Nişasta Karıştırma kabımıza yoğurt, sıvıyağ, süt, sirke, nişasta, yumurta, un, kabartma tozu ve tuz koyup iyice yoğurun. Hamuru 12 bezeye ayırın. Maydanozu doğrayın peynirle karıştırın. Hamurunuzu nişasta yardımıyla her bir bezeyi pasta tabağı büyüklüğünde açın.Aralarına nişasta dökerek 12 bezeyi açarak üstüste koyun. En usttekini unlamayin. Sonra bütün bezeleri beraber önce elinizle sonra oklavayla acabildiginiz kadar açın.Açtığınız hamuru sıkı sıkı rulo yapın.Rulo yaptığınız hamuru 1 parmak genişliğinde kesin. Oklavayla çay tabağı büyüklüğünde açarak içine peynirli harcı koyun ve kapatın. Hamurlarınızı fırın tepsisine dizin.Üzerine erimiş tereyağı sürerek önceden ısıttığınız 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.