55 saniyede Dible Fasulyeli Pilav

Marifetli ellerin enfes yemekler yaptığı Nursel'in Evi'nde konuk Seviç Yılmaz "Dible Fasulyeli Pilav" tarifini 55 saniyede verdi

 

 kg taze fasulye 

1 su bardağı pirinç 

4 adet domates 

2 adet kuru soğan 

3 diş sarımsak 

1 yemek kaşığı tereyağı 

2 yemek kaşığı sıvıyağ 

Tuz 

1 su bardağı pirinci ılık su ile ıslatın ve 30 dakika kadar dinlendirin.Taze fasulyeleri yıkayın ve uçlarını kesip 1 santim kalınlığında doğrayın.

Soğanları ince ince yemeklik doğrayın. Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Soğanı ve sarımsağı tereyağı sıvıyağ ile birlikte ocağa alın, tuz ekleyin ve pembeleşinceye kadar kavurun.Pembeleşen soğanlara fasulyeleri ekleyip tencerenin kapağını kapatıp fasulyeler yumuşayana kadar pişirin. Süzdüğünüz pirinci fasulyelerin ortasına koyup tuz, su, domates rendesi koyup kısık ateşte pişirin. Ocaktan aldıktan sonra karıştırın ve sıcak servis yapın. Afiyet olsun.