Mükremin

Nursel'in Evi'nde günün konuğu Şef Rüzgar Sünbül sizler için "Mükremin" tarifini gösterdi.

 

Malzemeler;

600 gr bütün dana bonfile

6 adet kuru kayısı 

5 adet kuru erik

2 yemek kaşığı badem 

1 çay bardağı arpacık soğan 

1 tatlı kaşığı kuru papatya

1,5 yemek kaşığı vişne reçeli

Zeytinyağı 

Et suyu

Tarçın

Tuz

Sunumu için;

Brokoli

Etinizi zeytinyağı ile ovalayın ve kızgın ızgara tavada mühürleyin. Etinizi incecik dilimleyin. Zeytinyağı eklediğiniz tavanıza etlerinizi rengi değişene kadar kavurun. Dilimlediğiniz kayısıları, kuru erikleri, bademleri, arpacık soğanları, kuru papatyaları , et suyunu ve vişne reçelini ilave edip pişirin.Sunum tabağına kaynar suya batırıp çıkardığınız brokolileri ve Mükremin 'i alıp servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.