Nursel Ergin, "Beşamel Soslu Lahana Dilimleri" tarifi ile izleyenlere lezzetli zamanlar yaşattı.
1 adet orta boy lahana
2 adet kuru soğan
350 gr dana kıyma
Yarım su bardağı haşlanmış buğday
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı ceviz içi
Bir tutam tuz
Beşamel Sosu için;
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
2 su bardağı süt
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
TuzKarabiber
Üzeri için;Rendelenmiş kaşar peyniri
Karabiber
Yıkayıp ince doğradığınız lahana yapraklarını tuzlu suda 15 dakika haşlayın. Suyunu süzüp soğuması için kenara alın. Yemeklik doğradığınız soğanı zeytinyağında pembeleşinceye kadar kavurun. Kıyma ve salçaları ilave edip kıyma suyunu çekinceye kadar pişirin. Haşlanmış buğdayı, tuz, karabiber ilave edip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın. Ceviz içi ekleyip karıştırın. Beşamel sosu hazırlamak için, tereyağını bir sos tenceresinde eritin. Unu ilave edip rengi dönünceye kadar kavurun. Un altın sarısı rengine geldiğinde sütü ilave edin. Tuz ve kara biberle tatlandırıp sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Kaşar peynirinin yarısını ilave edip ocaktan alın. Kaşar peynirli beşamel sosu pürüzsüz bir kıvam elde edinceye kadar blendırla çırpın. Yumurtaları bir kasede çırpın. Sostan bir kaşık kadar alarak yumurtaları ılıştırın ve karışıma ekleyerek tekrar blenderdan geçirin. Soğuyan lahanaları yağladığınız bir fırın tepsisine yayın. Üzerine kıymalı ve buğdaylı harçtan yayın. Üzerine kaşar peynirli beşamel sostan gezdirin. Kalan rendelenmiş kaşar peynirinin de üzerine serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15-20 dakika pişirin. Kare dilimleyip sıcak servis yapın. Afiyet olsun.