Tavuk Kapama

Nursel Ergin, " Tavuk Kapama" izleyenlere lezzetli zamanlar yaşattı.

10 adet kanat

6 su bardağı tavuk suyu

3 su bardağı pirinç

2 adet kuru soğan

TuzKarabiber

1 yemek kaşığı tereyağı

Tavukları Haşlamak için;

1 adet havuç

1 adet kuru soğan

Defne yaprağı

Tavuk kanatlarını havuç, kuru soğan ve defne yaprağı eklediğiniz suda haşlayın.

Pirinci tuzlu kaynar suda ıslatın.

Tereyağ erittiğiniz tencereye soğanları ekleyip kavurun. Süzdüğünüz pirinçleri , tuz, karabiber ekleyip iyice kavurun. Fırın tepsisine pilavı yayın. Üzerine aralıklarla tavuk kanatlarını yerleştirin. Tavuk suyunu gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun.