50 saniyede Yelpaze Kebabı

Lezzetli yemeklerin buluşma noktası Nursel'in Evi'nde Bolu yöresinin geleneksel yemeği Yelpaze Kebabı tarifi 50 saniyede verildi

4 adet patlıcan

2 adet soğan 500 gr kıyma 

1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

Pulbiber

Karabiber

Tuz

Süslemek için; Domates arliston biber Sosu için; 1 tatlı kaşığı biber salçası

1 tatlı kaşığı domates salçası

Sıvıyağ Tuz

Su

Patlıcanların kabuklarını sadece önden ve arkadan bir kere kesiyoruz, başı kopmayacak sekilde 4 eşit parcaya ayırıyoruz. Tuzlu suda acısı çıkması icin bekletiyoruz. Bu esnada köfte harcını hazırlıyoruz. Rendelenmiş soğanları, kıymayı, salçaları ve baharatları iyice yoğuruyoruz. Patlıcanların suyunu süzüyoruz ve  hazırladığımız köfte harcından kestigimiz patlıcanların aralarına eşit miktarda yayıyoruz. … Fırın tepsisine yelpaze kebabları yerleştiriyoruz. Üzerine domates biber dilimleri yerleştiriyoruz Biber salçası, domates salçası, sıvıyağ, tuz ve suyu karıltırarak hazırladığınız sosu tepsinin kenarindan döküyoruz, önceden isinmis firinda önce üzerini alinunyum folyo ile kapatıp 15 dk 190-200 derecede pişirin sonra üzerini açıp üzeri kızarana kadar pişirin. 40 dakika arasi pisiriyoruz… Afiyet olsun.