56 saniyede Göbete

Nursel'in Evi'nde Düzce'nin kendine has yemeklerinden olan "Göbete" tarifi 56 saniyede verildi

 

Hamuru için; 1 kg un

Bir tutam tuz

Aldığı kadar su

İç harcı için;10 adet tavuk but

1 su bardağı pirinç

2 adet kuru soğan

1 tatlı kaşığı domates salçası

1 tatlı kaşığı biber salçasıYarım demet maydanoz

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Hamurları açmak için;3 yemek kaşığı tereyağı

1 çay bardağı sıvı yağ

Hazırlanışı; Un, yoğurt ve su eklediğimiz kabımızda hamurunuzu yoğurun. 15-20 dakika dinlendirin. Yemeklik doğradığınız soğanları , salçaları tereyağı ile kavurun. Tavuk butları, su ekleyip pişmeye bırakın. Yıkayıp süzdüğünüz pirinçleri, tuzu ekleyip pişirmeye devam edin. Dinlenen hamuru 5 eşit bezeye ayırın ve ayırdığınız bezeleri oklava ile açın. Yufkaları yağlayın, elinizle genişletin. Yufkaların iki ayrı ucundan rulo yapın. Katlayıp üst üste dizin. Diğer yufkalarada aynı işlemi uygulayın. Göbetenin alt tabanı için 3 yufkayı bastırarak tepsi büyüklüğünde genişletin. Yağladığınız tepsiye yerleştirin. Üstüne tavuk butları ve pirinç harcını koyun. İnce dilimlediğiniz maydanozları serpin. Üst tabanı için 2 yufkayı birleştirin. Malzemelerin üstünü kapatacak şekilde kapatın. Üzerini yağlayıp önceden ısıtılmış 190 derece fırında yaklaşık 40 dk pişirin. Afiyet olsun.