Köfteli Brüksel Lahanası

Nursel Ergin bugün mutfaktaki konuğu Nilgün Öğretici ile köfteli brüksel lahanası yapımını gösteriyor.

Malzemeler;

1,5 kg Brüksel lahanası

Köftesi için;

400 gr dana kıyma 

1 adet kuru soğan

Yarım su bardağı galeta unu

1 yumurta 

Tuz 

Karabiber

Üzeri için;

1 yemek kaşığı domates salçası 

1 yemek kaşığı biber salçası 

1 yemek kaşığı tereyağı 

4 diş sarımsak 

2 su bardağı su

Brüksel lahanalarının üst yapraklarını temizleyerek sap kısımlarını kesin. Ortadan ikiye kesin. (Tamamen ayrılmasın)Köftesi için; Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp iki parça lahananın arasına yerleştirin. Köfteli lahanaları fırın kabına dizin. Tereyağını tavada eritin. Domates -biber salçasını, sarımsak ilave edip karıştırın. Suyu ekleyip hazırladığınız sosu lahanaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun