Köz Patlıcanlı Çorba

Nursel Ergin bugün, Şef Şenol Demirtaş ile birlikte köz patlıcanlı çorba tarifinin yapımını gösterdi.

Malzemeler:
4 adet közlenmiş patlıcan 
3 yemek kaşığı un 
3 yemek kaşığı yoğurt 
1 adet limon 
Alabildiğince soğuk su 
Sıvıyağ 
Tuz
Karabiber
Salatası İçin:
1 adet salatalık 
3 adet çarliston biber
1 adet domates 
Bir tutam maydanoz 
4 diş sarımsak 
1 adet limon 
Tane karabiber 
Zeytinyağı 
Tuz 
Un sıvıyağ ile kokusu çıkana kadar kavrulur. Patlıcanlar közlendikten sonra ufak ufak kıyılır. Patlıcanlar da tencereye alınır be kavrulmaya devam eder. Soğuk su ilave edilerek pişmeye bırakılır. Baharatları eklenir. Diğer taraftan çorba İçin salatası yapılır. Tüm malzemeler küçük küçük doğranır ve soslandırılır. 
Ayrı bir kapta çorba için yoğurt koyulur; suyla açılır. Limon suyu eklenir. Yavaş yavaş çorbaya eklenir. Sunarken ortaya salata kenarlarına çorba koyulur. Afiyet olsun.