Kazan Kebabı

Lezzetin adresi Nursel’in Mutfağı’nda Şanlıurfa yöresine has "Kazan Kebabı" tarifi verildi.

 

MALZEMELER 

700 gram dana kıyma 

1 kilo patlıcan 

2 adet kuru soğan 

3 adet domates 

1 tatlı kaşığı 5 türlü baharat (kişniş, kimyon, karabiber, karanfil, tarçın)

2 tatlı kaşığı pul biber

1 çay kaşığı yeni bahar

1 tatlı kaşığı tuz 

2 yemek kaşığı domates salçası 

2 yemek kaşığı sıvıyağ 

2 su bardağı su 

 

 

Patlıcanlara 2-3 cm aralıklarla kopartılmadan kesikler atılır. Kıymaya küçük doğranan soğanlar, 5 türlü baharat (eğer yoksa toplam 1 tatlı kaşığına denk gelecek şekilde kişniş, kimyon, karabiber, karanfil ve tarçın karıştırılıp kullanılabilir), tuz, pul biber, salça, yenibahar ve sıvıyağ katılıp yoğurulur. Elde edilen harçtan küçük parçalar alınıp patlıcanların kesilen aralarına yerleştirilir ve tencereye dizilir. Sosu için rendelenmiş domatese su katılır ve kazan kebaplarının üzerine dökülür. Kazan kebabı kaynayıncaya kadar harlı ateşte, kaynadıktan sonra da kısık ateşte pişirilir.