Pratik İçli Köfte

Nursel Ergin, izleyenlerine Elazığ mutfağına özgü "Pratik İçli Köfte"nin hazırlanışını gösterdi.

İÇ HARCI İÇİN
400 gr yağlı kuzu kıyma
4 adet kuru soğan
1 su bardağı ceviz
Yarmı çay bardağı sıvı yağ
Bir tutam  maydanoz 
DIŞ HARCI İÇİN
300 gr dana kıyma
2 su bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı pul biber
SOSU İÇİN
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
Su
Soğanlar doğranarak tavada kavrulur. Ardından kıyması eklenir. Salça, ezilmiş ceviz, sıvı yağ, maydanoz eklenerek karıştılır. Harç soğuduktan sonra parça parça yuvarlanır. Dış kısmı için dana kıyma, bulgur, tuz ve pul biber yoğrulur. Önceden hazırlanan iç köftesinin etrafına sarılır. Pişirmek için domates salçası, su, tereyağı tencerede karıştırılır. Köfteler atılarak pişirilir.