Köfteli Karnıyarık

Lezzetin adresi Nursel'in Evi'nde Köfteli Karnıyarık tarifi verildi

Malzemeler;

3 adet bostan patlıcanı 

2 diş sarımsak 

1,5 su bardağı domates sosu 

Köftesi için;

500 gr dana kıyma

5 yemek kaşığı galeta unu

1 yumurta 

1 adet kuru soğan 

Tuz 

Karabiber 

Kimyon

Köftesi için;

kıyma, galeta unu, tuz, karabiber, kimyon, rendelenmiş soğan ve yumurtayı iyice yoğurun. Köfte harcınızdan misket köfteler hazırlayın.

Sıvıyağ ısıttığınız tavanızda köfteleri kızartın. Üzerine rendelenmiş sarımsak ve domates sosu ilave edip bir taşım kaynatın. Patlıcanları çizgili soyup, yarım saat yağ çekmemesi için tuzlu suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra suyunu havlu ile çektirin ve az yağda kızartın. Patlıcanları fırın tepsinize alarak ortalarını açın ve köfteli sosunuzu paylaştırın. Kalan sosunuzu tepsinize koyun. 200 derece fırında patlıcanlar kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.