Hünkar Beğendi

Nursel Ergin bugün, Seval Özcan ile birlikte Hünkar Beğendi tarifini gösterdi.

 

Malzemeler:

1 kg dana kuşbaşı

1 su bardağı et suyu

2 adet kuru soğan

3 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası 

1 yemek kaşığı biber salçası 

2 tane defne yaprağı

Pul biber

Tuz

Beşamel Sos İçin:

6 adet közlenmiş patlıcan

1,5 su bardağı süt 

2 yemek kaşığı tereyağı 

2,5 yemek kaşığı un 

1 su bardağı rende kaşar

1 adet muskat rendesi

Tuz 

Patlıcanlar közlenir. İnce parçalar haline getirilir. Tencerede sıvıyağ, soğan, sarımsak eklenir. Kavrulur. Daha önceden defne yaprağı ile haşlanmış et ilave edilir. Biber, domates salçası, pul biber, tuz eklenir. Et suyu da ilave edilerek pişirilmeye bırakılır. Ayrı bir tencerede beşamel sos için tereyağ kızdırılır. Un ilave edilir, kavrulmaya başlanır. Patlıcanlar ilave edilir. Tuz eklenir. Yavaş yavaş süt eklenir ve karıştırılır. En son kaşar peyniri ve muskat rendesi ilave edilir. Ocaktan alınır. Servis edilir. Afiyet olsun.