İç harcı için; soğan doğranır. Tereyağ kızdırılır; soğan kavrulmaya başlanır. Kıyma eklenir. Domates salçası ve baharatlar da ilave edilerek soğuması için kenara alınır. Dış hamuru için, ince bulgur kaynar su ile ıslatılır. Soğan rendelenir. Et, yumurta, salça ve baharatlar eklenerek iyice yoğrulur. Soğuk su eklenerek yoğrulmaya devam edilir.
Çorbası için ayrı bir tencerede haşlanmış kuşbaşı et, salça kavrulur. Nohut ve baharatlar eklenir. Kaynatılmaya bırakılır.
Soğuyan iç harcı ile içli köfteler yapılır. Bir kısmı ile de küçük yuvarlaklar yapılır. Kaynayan suyun içine önce içsiz yuvarlaklar atılır ve sonra iç harçlı olanlar eklenir. Pişince servis edilir. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.