Nularımızı tuz ve karabiberliyelim. Tencereye zeytinyağı ve tereyağı alalım, kızgın yağın içinde etimizi taze kekik, sarımsak, biberiye ile iki tarafını mühürleyelim. Üzerini geçecek kadar su ekleyip etimizi pişmeye bırakalım. Etinizi istediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Dilimlediğiniz nuarlarınızı önce yumurta akına sonra tarhanaya bulayıp tereyağ ve zeytinyağı eklediğiniz tavanızda her iki tarafını kızartın. Beğendisi için; Patlıcanları közleyelim, kabuklarını soyup incecik kıyın. Sarımsakları incecik dilimleyin. Tencereye tereyağı, zeytinyağı alalım önce unu sonra patlıcanları ekleyip kavuralım. Kaymak, muskat rendesi tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Semiz otu ve rokayı iyice yıkayın. Tavanızda zeytinyağında yeşillikleri ve kaymağı, tuz ilave edip soteleyin. Sunum tabağına sırasıyla patlıcan beğendisi, kızarmış Tarhanalı nuar dilimlerini, sosunuzu ve en son haşladığınız kuru domatesleri ve kaymak koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.