Kaymak Beğendili Tarhanalı Nuar

Lezzetli tariflerin adresi Nursel'in Evi'nde Kaymak Beğendili Tarhanalı Nuar tarifi verildi

Malzemeler;

1 kg dana nuar

1 dal biberiye

2 dal taze kekik

200 gr kaymak

250 gr Tarhana

1 bağ semizotu

1 bağ roka

200 gr kuru domates

4 yumurta beyazı

Tuz

Karabiber

Beğendisi için;

1 kg patlıcan

1 baş sarımsak

2 yemek kaşığı tereyağı

2 kepçe un

1 yemek kaşığı kaymak

1 adet muskat

Tuz

Nularımızı tuz ve karabiberliyelim. Tencereye zeytinyağı ve tereyağı alalım, kızgın yağın içinde etimizi taze kekik, sarımsak, biberiye ile iki tarafını mühürleyelim. Üzerini geçecek kadar su ekleyip etimizi pişmeye bırakalım. Etinizi istediğiniz kalınlıkta dilimleyin. Dilimlediğiniz nuarlarınızı önce yumurta akına sonra tarhanaya bulayıp tereyağ ve zeytinyağı eklediğiniz tavanızda her iki tarafını kızartın. Beğendisi için; Patlıcanları közleyelim, kabuklarını soyup incecik kıyın. Sarımsakları incecik dilimleyin. Tencereye tereyağı, zeytinyağı alalım önce unu sonra patlıcanları ekleyip kavuralım. Kaymak, muskat rendesi tuz, karabiber ilave edip karıştırın ve ocaktan alın. Semiz otu ve rokayı iyice yıkayın. Tavanızda zeytinyağında yeşillikleri ve kaymağı, tuz ilave edip soteleyin. Sunum tabağına sırasıyla patlıcan beğendisi, kızarmış Tarhanalı nuar dilimlerini, sosunuzu ve en son haşladığınız kuru domatesleri ve kaymak koyup servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.