Çemenli Yumak Poğaça

Nursel Ergin’in bugünkü misafiri Zeliha Küçükturan oldu. Zeliha Küçükturan, Nurselin Mutfağı'nda Antalyadan çay saati menüsüne özgü  “Peynirli Kadayıf”, “Çemenli Yumak Poğaça”, “Elmalı Turta” ve “Sandviç Kurabiye” hazırladı.

ÇEMENLİ YUMAK POĞAÇA
1 su bardağı süt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı toz şeker
2 adet yumurta
1 yemekkaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı tuz
2,5 su bardağı un
ÇEMENİ İÇİN
2 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası 
1 çay bardağı ceviz
5 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı çemen otu
1 çay kaşığı kimon
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay bardağı zeytinyağı
Süt, şeker ve maya karıştırılarak biraz bekletilir. Yağ, yumurta, tuz, un katılarak karıştırılır. Hamurun üzeri örtülerek mayalanmaya bırakılır. Çemen için önce sarımsak rendelenir. Salçalar, ceviz, kimon, karabiber, çemen otu, karabiber ve yağ bir kapta karıştırılır. Bekleyen hamurdan yumurta büyüklüğünde parçalar kopartılır ve açılmaya başlanır. Çemen üzerine serilir. Hamuru bıçak ile çizikler atılır. Rulo halinde sarılır ve içe doğru kıvrılır. Üzerine yumurta sarısı sürülür. 180 derecelik fırında pişirilir.