Özbek Mantısı

Nursel Ergin bugün mutfaktaki konuğu Özbekistanlı Gül Ergen ile Özbek Mantısı yapımını gösterdi.

Malzemeler;

Hamuru için;

500 gram un

3 yumurta sarısı

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar su

Bal kabaklı harcı için;

200 gram bal kabağı

3 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı toz şeker

Biberiye

Zıra (kimyon)

1 yemek kaşığı tereyağı

Tuz

Patatesli harcı için;

3 adet patates

3 adet kuru soğan

50 gram kuyruk yağı

1 yemek kaşığı sıvı yağ

Biberiye

Kırmızı toz biber

Kişniş

Zıra (kimyon)

Tuz

Etli Harcı için;

500 gram satır arası et

3 adet kuru soğan

50 gram kuyruk yağı

Kırmızı toz biber

Kişniş

Zıra (kimyon)

Tuz

Sunumu için;

Sarımsaklı yoğurt

1 adet kuru soğan

Kişniş

Maydanoz

Taze reyhan