Sarımsaklı Ekmek

Nursel Ergin'in kendi elleriyle hazırlamış olduğu nefis Sarımsaklı Ekmek'in tarifini verdi.

 

MALZEMELER

3 su bardağı un 

4 diş sarımsak 

Bir tutam tuz 

1 paket kuru maya

Aldığı kadar su  

Karıştırma kabına un, tuz, kuru maya, ezdiğiniz sarımsakları ve aldığı kadar su ekleyip iyice yoğurun. Hamurunuzu 4 adet beze olacak şekilde ayırın. Geniş bir kabı yağlayıp bezeleri koyun ve üstünü kapatıp 4 saat dinlendirin. Dinlenen hamurları 6 bezeye ayırın. Her bezeyi 3' e bölün. Her parçayı ince uzun ip şeklinde yuvarlayın ve çöp şişe çok sıkıştırmadan sarın. Yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine hamur kaplı çubukları dizin ve önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun.