Susamlı Simit

Harika lezzetlerin buluşma noktası Nursel'in Evi'nde "Susamlı Simit" tarifi verildi

 

Malzemeler;

Hamuru için;

1 su bardağı süt 

1 su bardağı su 

Yarım su bardağı sıvı yağ 

2 yemek kaşığı toz şeker

1 paket yaş maya

Bir tutam tuz 

Aldığı kadar un 

Üzeri için;Yarım su bardağı pekmezYarım su bardağı su 2 su bardağı kavrulmuş susam Karıştırma kabına aldığınız ılık süt ve ılık su ile önce yaş mayayı sonra toz şekeri eritip sıvıyağ, tuz ve aldığı kadar un ekleyip iyice yoğurun. Üstünü kapatıp mayalanması için bekletin. Hamur mayalandıktan sonra hafif unlanmış tezgah üzerine alın. Rulo yapıp, bezelere ayırın. Daha sonra her bir bezeyi uzun ince rulo yapıp, ikiye katlayın. Kıvrılarak uçları birleştirin. Simidi arkalı önlü önce pekmezli suya ardından susama bulayın. Susama bulama esnasında simitleri esnetip, büyültebilirsiniz. Yağlı kağıt serili fırın tepsisi içine dizin.

Hazırladığınız susamlı simitleri önceden ısıtılmış 180 dereceli fırına verin. Üzerleri kızarana (yaklaşık 20-25 dakika) kadar pişirin. Pişen susamlı simitleri fırından çıkartıp, servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.