55 saniyede Otlu Ekmek

Lezzetin adresi Nursel'in Evi'nde "55 saniyede Otlu Ekmek" tarifi verildi.

MALZEMELER

Hamuru İçin;

1,5 su bardağı süt

1 paket yaş maya

1 yemek kaşığı toz şeker 

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sıvıyağ 

Aldığı kadar un 

İç Harcı İçin;

400 gr beyaz peynir 

Yarım demet dereotu

1 demet maydanoz 

1 demet kekik

Hamurların üzeri için;

8 adet dilimlenmiş kaşar peyniri 

Zeytinyağı 

Kekik

Tuz 

Karıştırma kabına yaş maya, şeker, tuz, ılık süt ekleyip mayayı karıştırın. Sıvıyağ ve aldığı kadar un ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp dinlendirin. Tezgahınıza un serpin ve 2 bezeye ayırdığınız hamurları açın. Kare kare dilimler kesin.

İç Harcı için; incecik kıydığınız maydanoz, dereotu ve kekiği beyaz peynir ile karıştırın. Kare hamur dilimlerin arasına iç harçtan ve kaşar peyniri dilimi koyup üst üste dizin. Yağlı kağıt koyduğunuz dikdörtgen fırın kabınıza koyun. Üzerne zeytinyağı gezdirip, tuz ve karabiber serpin önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.