Halbur Hurması

Nursel'in Evi'nde Ramazan'ın yeni bölümünde Halbur Hurması tarifi ile lezzetli zamanlar yaşandı

 

Malzemeler;

1 çay bardağı süt

1 çay bardağı yoğurt 

1 yumurta 

Yarım çay bardağı sıvıyağ 

Yarım paket karbonat

1 yemek kaşığı tereyağı

Bir çimdik tuz

Aldığı kadar un 

Şerbeti için;

3 su bardağı su 3 su bardağı toz şeker Birkaç damla limon suyu
Üzeri için; dövülmüş ceviz içi Şerbeti için; Şeker ve su kaynatılır ocaktan almadan önce limon suyu damlatıp ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Karıştırma kabına un, tereyağı, karbonat, süt, yoğurt, sıvıyağ, yoğurt ve tuz iyice yoğurulur. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlanır. Bir kalbur ya da rende üzerinde bastırılarak şekil verilir. Halbur hurmaları kızgın yağda kızartılır. Soğumaya bırakılır. Ilıyan Halbur hurmasının üzerine soğuyan şerbet dökülür. Afiyet olsun.