Nursel Ergin kendi seçtiği lezzetli yemeklerden Ramazan Pidesi tarifini verdi.
Malzemeler;
Hamuru için;
1 çay bardağı ılık süt
1.5 çay bardağı ılık su
Yarım paket yaş maya
Bir tutam tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
Aldığı kadar un
Üzeri için;
1 çay kaşığı pekmez
1 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yumurta sarısı
1 tatlı kaşığı yoğurt
Susam
Çörek otu
Kabımıza yaş maya, su, süt, tuz, un koyup yoğuruyoruz.
Sonra tepsimize alıp üstüne un ve su sürerek hamurumuzu açıyoruz.
Üstü için yoğurt, yumurta, pekmez, zeytinyağını sürüp susaö ve çörek otu koyup fırına atıyoruz. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.