Ramazan Pidesi

Nursel Ergin kendi seçtiği lezzetli yemeklerden Ramazan Pidesi tarifini verdi.

 

Malzemeler;

Hamuru için;

1 çay bardağı ılık süt

1.5 çay bardağı ılık su

Yarım paket yaş maya

Bir tutam tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

Aldığı kadar un

Üzeri için;

1 çay kaşığı pekmez

1 yemek kaşığı zeytinyağı 

1 yumurta sarısı 

1 tatlı kaşığı yoğurt 

Susam

Çörek otu

Kabımıza yaş maya, su, süt, tuz, un koyup yoğuruyoruz.

Sonra tepsimize alıp üstüne un ve su sürerek hamurumuzu açıyoruz.

Üstü için yoğurt, yumurta, pekmez, zeytinyağını sürüp susaö ve çörek otu koyup fırına atıyoruz. Afiyet olsun.