Şirvan Pilavı

Nursel Engin, Sivas mutfağından "Şirvan Pilavı" tarifi verdi.

ŞİRVAN PİLAVI 
8 parça tavuk baget
4 su bardağı pirinç
1 kase badem
3 yemek kaşığı dolmalık fıstık
1 yemek kaşığı kuş üzümü
Yarım çay bardağı kuru üzüm
1 su bardağı haşlanmış nohut
2 adet soğan 
1 adet limon
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay kaşığı karabiber
2 yemek kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvıyağ
2 su bardağı tavuk suyu

Bagetlerin uçlarında ki kemikler bıçak yardımıyla alınır. Alındıktan sonra bir kaba koyulup, üzerine limon sıkılıp tuz serpiştirilir. Bu şekilde biraz ovulduktan sonra bagetler suda yıkanır. Bu sırada geniș bir tencerede su kaynatılır. Kaynayan suyun içine bagetler atılır ve biraz haşlanır. Diğer tarafta soğanlar doğranır. Doğranan soğanlar tavaya alınıp üzerine sıvıyağ ve tuz eklendikten sonra kavrulur. Biraz kavrulduktan sonra önceden ıslatılmış pirinçler koyulur. Biraz pirinçle de karıştırıldıktan sonra üzerine şeker eklenir ve altı kapatılır. Başka bir tavaya sıvıyağ koyulup dolmalık fıstıklar atılır ve biraz kavrulur. Kavrulduktan sonra pirinçlerin üzerine eklenir. Dolmalık fıstıkların kavrulduğu tavaya bademler koyulur ve onlarda kavrulur. Haşlanan bagetler başka bir tencereye alınıp üzerine sıvıyağ eklenir ve biraz yağda pişirilir. Üzerine karabiber eklenir. Bu sırada kavrulan badem de pirinç ve dolmalık fıstıkların yanına eklenir. Ocakta hepsi birlikte karıştırıldıktan sonra üzerine haşlanmış nohutlar, kuş üzümü ve kuru üzüm eklenir. Hepsi birlikte karıştırılıp bagetlerin olduğu tencereye aktarılır. Yarım limon suyu ve bagetlerin haşlandığı sudan eklenerek pişmeye bırakılır.