Sanayi Pilavı

Nursel’in Mutfağı’nda Nevşehir lezzetlerine özgü "Sanayi Pilavı" yapıldı.

 

SANAYİ PİLAVI
750 gr dana kıyma
100 gr kuyruk yağı
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
3 adet sivri biber
5 adet domates
5 diş sarımsak
3 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pul biber
Karabiber
Tuz
Doğranmış kuyruk yağını bir tencereye koyarak kavurmaya başlayın. Ardından soğanı,sarımsakları ve biberleri doğrayıp üzerine ekleyerek hepsini birlikte kavurun. Sonrasında kıymayı da ekleyip kavurun. Bu sırada domatesleri küp küp doğrayın.  Doğradığınız domatesleri de ekleyip pişirin. Daha sonra salçayı, baharatları ve tuzu ekleyip hepsini birlikte pişirin. Son olarak pirincide yıkayıp ekleyin. Ardından suyu da ekleyerek ağzını kapatıp pişirin.