Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
50 saniyede Köfteli Brüksel Lahanası
Nursel Ergin bugün mutfaktaki konuğu Nilgün Öğretici ile köfteli brüksel lahanası yapımını gösteriyor.
Malzemeler;
1,5 kg Brüksel lahanası
Köftesi için;
400 gr dana kıyma
1 adet kuru soğan
Yarım su bardağı galeta unu
1 yumurta
Tuz
Karabiber
Üzeri için;
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı tereyağı
4 diş sarımsak
2 su bardağı su
Brüksel lahanalarının üst yapraklarını temizleyerek sap kısımlarını kesin. Ortadan ikiye kesin. (Tamamen ayrılmasın)Köftesi için; Kıyma, rendelenmiş soğan, galeta unu, yumurta, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde köfteler hazırlayıp iki parça lahananın arasına yerleştirin. Köfteli lahanaları fırın kabına dizin. Tereyağını tavada eritin. Domates -biber salçasını, sarımsak ilave edip karıştırın. Suyu ekleyip hazırladığınız sosu lahanaların üzerine gezdirin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Sıcak servis yapın. Afiyet olsun
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.