38 saniyede Burma Baklava

Nursel Ergin kendi seçtiği lezzetli yemeklerden Burma Baklava tarifini verdi.

 

Malzemeler:

1 paket baklavalık yufka

İç harcı İçin:

3 su bardağı dövülmüş ceviz

Üzeri İçin:

4 yemek kaşığı tereyağı 

3 yemek kaşığı zeytinyağı 

Şerbeti İçin:

3 su bardağı tozşeker 

3 su bardağı su 

Birkaç damla limon 

Baklava yufkaları tek katlar halinde alınır. İçine ceviz koyulur. Oklava ile çok sıkmadan sarılır. Sonra büzülür. Fırın tepsisine büzülmüş şekilde dizilir. Tüm yufkalar bitene kadar aynı işlem yapılır. Ayrı bir kapta tereyağı ve zeytinyağı iyice kızdırılır. Tereyağı yufkaların her yerine gelecek şekilde gezdirilir. 180 derecede üstü kızarana kadar pişirilir. Soğuyan şerbet üstüne dökülür. Afiyet olsun.