Kerevizli Pırasa

Nursel Engin, Muğla mutfağına özgü "Kerevizli Pırasa" tarifi verdi, izleyenlere lezzet dolu dakikalar yaşattı. 

 

MALZEMELER

3 adet kereviz
2 adet kuru soğan 
1 kilo pırasa 
4 adet havuç 
2 adet patates 
3 adet havuç 
1 adet portakal
5 diş sarımsak 
1 adet limon
1 çay bardağı zeytinyağı 
1 çay kaşığı pul biber 
Bir çimdik karabiber 
1 yemek kaşığı toz şeker 
1 tatlı kaşığı tuz 
Yarım su bardağı su 
Kereviz, soğan, pırasa, havuç, patates, sarımsaklar doğranır. Tencereye zeytinyağı alınır soğanlar, sarımsaklar kavurulur. Ardından içine doğranmış kereviz, pırasa, havuç, patates, bir tutam da kereviz saplarından konur. İçine bir portakalın kabuğu rendelenir. Suyu, tuzu, şekeri, pul biberi, karabiberi ilave edilir. Pişmeye bırakılır. Piştikten sonra limon suyu dökülür. Biraz da zeytinyağı ilave edildikten sonra soğuk olarak servis edilir.