Kuru Sebze Kavurması

Nursel'in Mutfağı'nda Gaziantep yöresine özgü "Kuru Sebze Kavurması" tarifi verildi.

 

MALZEMELER

1 dizi kuru patlıcan
Yarım dizi  kuru domates
Yarım dizi kuru biber
2 adet kuru soğan
3 dal taze soğan
2 dal taze sarımsak
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
KIZARTMAK İÇİN
Zeytinyağı
Kuru domates, kuru patlıcan ve kuru biber ayrı tencerelerdeki kaynayan suya atılır. Soğanlar piyazlık doğranarak zeytinyağında kavrulur. Biber ve domates salçası katılır. Haşlanan domates, patlıcan ve biber iri iri doğranır. Soğanın içine atılır. Taze sarımsak eklenerek hazır hale getirilir.