Barbunyalı Pırasa

Lezzetli yemek tariflenin ismi Nursel Engin, izleyenleri ile Barbunyalı Pırasa'nın yapılışını paylaştı.

 

MALZEMELER

1 kilo pırasa 
1 adet kuru soğan 
2 adet havuç 
1 su bardağı barbunya
2 tatlı kaşığı biber salçası 
Yarım çay bardağı orta bulgur 
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı tuz 
Su 
Pırasalar küçük halka halinde, kuru soğanlar ve havuç yemeklik doğranır. Tavaya birkaç kaşık zeytinyağı koyulur ve önce soğanlar kavrulmaya başlanır. Soğanlar fazla ölmeden biber salçası, pırasalar ve havuç katılır. 2 su bardağı kadar su katıldıktan sonra pişmeye bırakılır. Pırasalar yumuşaınca bulgur, tuz ve haşlanmış barbunya ilave edilir. 1 dakika kadar piştikten sonra sıcak servis edilir.