Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
Kabak Köftesi
Her gün ayrı bir yöreden yemeklerin yapıldığı Nursel'in Mutfağı'nda Aydın yöresinden "Kabak Köftesi" tarifi verildi.
MALZEMELER 3 adet bal kabağı dilimi 2 adet kuru soğan 2 adet yumurta Yarım demet maydanoz Yarım demet dereotu 1 paket kabartma tozu 2 tatlı kaşığı karabiber 1 tatlı kaşığı tuz Aldığı kadar un Kızartmak İçin; 1 su bardağı sıvıyağ 1/2 su bardağı zeytinyağı
Kabak ve soğanları rendeleyin ve bir kaba alın. Üzerine yumurtaları kırıp, un, karabiber, kabartma tozu, ve tuzunu ekleyin. Hepsini birlikte karıştırın. Bu sırada dereotu ve maydanozları doğrayın. Doğranan dereotu ve maydanozu da ekleyin. Hepsini birlikte yoğurarak mücver kıvamına getirin. Yemek kaşığıyla yapılan karışımdan parçalar alarak tavada kızartın.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.