Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
Fırında Kabak Kalye
Nursel Ergin, Şef Rafet İnce ile birlikte Fırında Kabak Kalye yapımını gösterdi.
Malzemeler:
6 adet kabak
300 gr keçi peyniri
80 gr krema
70 gr eski kaşar
Yarım demet dereotu
Bir tutam kekik
Üzeri için:
200 gr çeri domates
Pul biber
Zeytinyağı
Taze biberiye
Kabaklar ikiye bölünür; içi alınır, yaklaşık 4 dakika haşlanır. Sonra buzlu suya yatırılır. Kaba alınır. Eski kaşar ayrı bir kapta rendelenir. Krema, keçi peyniri eklenir ve karıştırılır. Dereotu ve kekik ilave edilir. Hazırlanan harç kabakların içine koyulur. Üzerine pul biber, domates koyulur ve zeytinyağı gezdirilir. Üzeri kızarana kadar 180 derecede pişirilir. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.