Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
Saray Tatlısı
Nursel’in Mutfağı’nınbugünkü konuğu Ebru Gültekin oldu. Ebru Gültekin, Muğla mutfağına özgü “Kerevizli Pırasa”, “Balıklama”, “Saraylı Tatlısı” ve “Çökertme”yaparak, izleyenlere lezzet dolu dakikalar yaşattı.
MALZEMELER
3 adet yumurta 1 yemek kaşığı limon suyu 1 su bardağı zeytinyağı Bir fiske tuz 1 su bardağı su Aldığı kadar un İÇ HARCI İÇİN: 1 su bardağı susam 2 su bardağı ceviz ŞERBETİ İÇİN: 4 su bardağı toz şeker 5 su bardağı su Birkaç damla limon suyu Yoğurma kabına yumurtalar, limon suyu, zeytinyağı, tuz ve su alınıp karıştırılır. Unu da kontrollü olarak eklenip hamur yoğurulur. Hamur mandalina büyüklüğünde bezelere ayrılıp yuvarlanır. Hamurlar tek tek ince açılır. Yufkalar zeytinyağı ile hafifçe yağlanır. İç harcı için susamlar az sıvıyağda kavurulur. İçine dövülmüş ceviz konup ocaktan alınır. Bu harç yufkanın üzerine bolca serilir. Yufka ortadan ikiye bölünüp ayrı ayrı rulo haline getirilir. Yağlanmış yuvarlak fırın tepsisine birbirlerini çevreleyecek şekilde yuvarlanarak konur. Tepsi dolunca üzeri yine hafifçe yağlanır ve 180 dereceye ayarlanmış fırında pişirilir. Şerbeti için şeker ve su kaynatılır. İnmesine yakın limon suyu konulur. Fırından çıkınca ılık şerbet dökülür.İsteğe bağlı olarak üstüne susam gezdirilir ve servis yapılır.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.