Sandviç Kurabiye

Nursel Ergin’in bugünkü misafiri Zeliha Küçükturan oldu. Zeliha Küçükturan, Nurselin Mutfağı'nda Antalyadan çay saati menüsüne özgü  “Peynirli Kadayıf”, “Çemenli Yumak Poğaça”, “Elmalı Turta” ve “Sandviç Kurabiye” hazırladı.

SANDVİÇ KURABİYE
2,5 su bardağı un
200 gr tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı nişasta
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı kakao
1 fiske tuz
MUHALLEBİSİ İÇİN
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı un
1,5 yemek kaşığı nişasta
1 çay bardağı toz şeker
1 paket vanilya 
Yumurtanın akı ve sarısı ayrılır. Nişasta, eritilmiş tereyağı, yumurta, vanilya, tuz karıştırılır. Ardından kakaosu eklenir. Kakao karıştırıldıktan sonra kurabiyenin unu konur. Muhallebisi için, süt, un, nişasta, toz şeker ve vanilya tencerede kaynatılarak karıştırılır. 10-15 dk buzdolabında bekleyen hamur açılmaya başlanır. Yuvarlak şekilde bardak yardımıyla kesilir. Tepsiye dizilir. 170 derecelik fırında 20 dk pişirilir. Muhallebi iki kurabiyenin arasına koyularak kapatılır. Kurdele ile süslenir.