Elmalı Turta

 

Nursel Ergin’in bugünkü misafiri Zeliha Küçükturan oldu. Zeliha Küçükturan, Nurselin Mutfağı'nda Antalyadan çay saati menüsüne özgü  “Peynirli Kadayıf”, “Çemenli Yumak Poğaça”, “Elmalı Turta” ve “Sandviç Kurabiye” hazırladı.
ELMALI TURTA
1 su bardağı un
Yarım çay bardağı pudra şekeri
60 gr tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı tarçın
MUHALLEBİSİ İÇİN
2 su bardağı süt
2 yemek kaşığı toz şeker
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
ELMALI GÜL YAPMAK İÇİN
5 adet elma
1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su
Tereyağı, pudra şekeri, tarçın, un karıştırılarak yoğrulur. Yumurtada eklenerek yoğrulmaya devam edilir. Hazırlanan hamur poşete sarılarak 15 dk dolapta bekletilir. Muhallebisi için süt, toz şeker, un ve yumurta bir tencerede pişirilir. Turtanın güllerini yapmak için elmalar ince ince dilimlenir. Bir tavaya şeker ve su katılır. Dilimlenen elmalar tavaya konur. Hamur yağlanan turta kabına serilir. Kabarmaması için çatalla delinir. Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında pişirilir. Gülü hazırlamak için 3 dilim elma sırayla dizilir ve sarılırak güller yapılır. Hazırlanan muhallebi fırından çıkarılan tarta dökülür. Ardından güller yerleştirilir. Hazırlanan tart dolapta bekletilir.