5 su bardağı sıvıyağ Un yoğurma kabına alınıp tuz ilave edilir ve karıştırılır. Ortası havuz şeklimde açılıp yoğurt, maya ve konur ılık su ilavesi ile boza kıvamında bir hamur yoğrulur. Hamur üzerine nemli bir bez örtülerek dinlendirilir.Şerbet için su ve şeker tencerede limon ile kaynatılıp soğutulur. Şerbetin soğuk olması gerekiyor.Yağ kızdırılıp eller yağlanır ve hamurdan avucunuza alıp işaret parmağınızı baş parmağınıza doğru bükerek sıkılır , sıkılan her lokmacık yağın içerisine atılıp iyice kızartılır. Kızaran lokmaları süzüp alın ılıdığında tekrar kızartın ( lokmalara 2 kere kızartma işlemi uygulayın) direk şerbetin içine atılır 2 dakika kadar şerbette tutulup çıkarılır servis tabağında yerini alır:) Hamur bitene kadar aynı işlem tekrarlanır. Afiyet olsun.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.