Balıklama

Nursel Engin, Muğla mutfağına özgü "Balıklama" tarifi vererek izleyenlere lezzet dolu dakikalar yaşattı.  

 

MALZEMELER

1 kilo dana ciğer 
1 çay kaşığı tuz 
1 su bardağı un
SÜSLEMEK İÇİN:
3 adet domates 
10 adet cin biber
10 adet kuru kırmızı biber 
2 adet kuru soğan 
SOSU İÇİN:
Yarım çay bardağı zeytinyağı 
1 tatlı kaşığı un
2 diş sarımsak 
1 adet limon 
KIZARTMAK İÇİN:
Sıvı yağ 
Ciğer çok fazla inceltilmeden dilimlenir ve üzerine tuz ekilir. Ciğerler una bulanır ve sıvı yağda kızartılır. Servis kabına alınan ciğerler dilimlenmiş domates, soğan, biberlerle süslenir. Zeytinyağı küçük bir tavaya alınır. İçine sarımsaklar rendelenir. Limon suyu konur. Unu da eklenerek hafif kaynatılır. Bu sos ciğerlerin üzerine dökülerek servis edilir.