Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
Balıklama
Nursel Engin, Muğla mutfağına özgü "Balıklama" tarifi vererek izleyenlere lezzet dolu dakikalar yaşattı.
MALZEMELER
1 kilo dana ciğer 1 çay kaşığı tuz 1 su bardağı un SÜSLEMEK İÇİN: 3 adet domates 10 adet cin biber 10 adet kuru kırmızı biber 2 adet kuru soğan SOSU İÇİN: Yarım çay bardağı zeytinyağı 1 tatlı kaşığı un 2 diş sarımsak 1 adet limon KIZARTMAK İÇİN: Sıvı yağ Ciğer çok fazla inceltilmeden dilimlenir ve üzerine tuz ekilir. Ciğerler una bulanır ve sıvı yağda kızartılır. Servis kabına alınan ciğerler dilimlenmiş domates, soğan, biberlerle süslenir. Zeytinyağı küçük bir tavaya alınır. İçine sarımsaklar rendelenir. Limon suyu konur. Unu da eklenerek hafif kaynatılır. Bu sos ciğerlerin üzerine dökülerek servis edilir.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.