Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
Kayseri mutfağından Kurşun Aşı
500 gr kuzu kuşbaşı
1 adet kuru soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1,5 su bardağı haşlanmış nohut
1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Sıvı yağBir tutam tuz
Köfteleri için;
3 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı irmik
1 yemek kaşığı biber salçası
3 yemek kaşığı un
1 yumurtaBir tutam tuz
Üzeri için;
Maydanoz
Köftesi için; Bulgur ve irmiği sıcak su ve tuz ile ıslatın, karıştırın. Şişen bulgura, yumurta, un, biber salçası ilave edip iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler yapıp yuvarlayın. Kuşbaşı etlerimizi biraz yağ eklediğimiz tencerede mühürleyin. Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip birlikte kavurun. Biber-domatese salçası ekleyin kavurmaya devam edin. Sıcak su ekleyin kaynamaya bırakın. Yeşil mercimek, haşlanmış nohut, tuz ve misket köfteleri ekleyip bir taşım kaynayın. Köfteler piştikten sonra ocaktan alın. Afiyet olsun
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.