Kayseri mutfağından Kurşun Aşı

500 gr kuzu kuşbaşı

1 adet kuru soğan

1 yemek kaşığı domates salçası

1 yemek kaşığı biber salçası

1,5 su bardağı haşlanmış nohut

1,5 su bardağı haşlanmış yeşil mercimek

Sıvı yağBir tutam tuz

Köfteleri için;

3 su bardağı ince bulgur

1 su bardağı irmik

1 yemek kaşığı biber salçası

3 yemek kaşığı un

1 yumurtaBir tutam tuz

Üzeri için;

Maydanoz

Köftesi için; Bulgur ve irmiği sıcak su ve tuz ile ıslatın, karıştırın. Şişen bulgura, yumurta, un, biber salçası ilave edip iyice yoğurun. Misket şeklinde köfteler yapıp yuvarlayın.
Kuşbaşı etlerimizi biraz yağ eklediğimiz tencerede mühürleyin. Yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip birlikte kavurun. Biber-domatese salçası ekleyin kavurmaya devam edin. Sıcak su ekleyin kaynamaya bırakın. Yeşil mercimek, haşlanmış nohut, tuz ve misket köfteleri ekleyip bir taşım kaynayın. Köfteler piştikten sonra ocaktan alın. Afiyet olsun