Kedi Batmaz

Lezzetli yemeklerin buluşma noktası Nursel'in Evi'nde Bolu yöresinin geleneksel yemeği Kedi Batmaz tarifi verildi

4 su bardağı un

2 su bardağı mısır unu

3 yemek kaşığı tereyağı

9 su bardağı sıcak su

Bir tutam tuz

Üzeri için; 300 gr tavuk ciğeri

1 su bardağı keş peyniri

Tereyağını eritip ciğeri kavurun. Kaynayan suyun içine tereyağı, tuz koyup tereyağının erimesini bekleyin. Mısır unu ve buğday ununu harmalayıp kaynayan suya yavaş yavaş ekleyin. Topaklanmaması için patates püresi kıvamına gelene kadar çırparak pişirin. Tahta kaşıkla ezerek karıştırın. Sunum tabağına hamurdan kaşık kaşık alarak dizin. İki farklı sunum yapabilirsiniz. Biri hamurların üzerine tereyağından kavurduğunuz keş peynirlerini serpip ikram edebilirsiniz. Yada kavurduğunuz tavuk ciğerlerini üzerine gezdirip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun