Çay Saati Menüsünden Milföylü Yufka Böreği

Nursel Ergin bugün Özlem Öztürk'ü ağırladı. Özlem Öztürk Nursel'in Mutfağı'nda çay saati menüsüne özgü “Krem Karamelli Kek”, “Gelin Bohçası”, “Gizli Elma Bahçesi” ve “Milföylü Yufka Böreği” hazırladı.

 

MİLFÖYLÜ YUFKA BÖREĞİ

 

2 adet hazır yufka

6 adet milföy

1 adet yumurta

1 su bardağı süt

1 şişe soda

250 gr süzme peynir

 

ÜZERİ İÇİN

 

Susam

Çörekotu

 

Dikdörtgen cam fırın kabına bir yufka kenarları dışarda kalacak şekilde yerleştirilir. Diğer yufkanın yarısı parçalanarak içine konur. Süt, yumurta ve soda karıştırılarak yapılan sosun bir kısmı üzerine dökülür. Milföyler dizilir. Üzerine ezilmiş peynir konulur. Sostan tekrar dökülür ve yufkanın diğer yarısı da parçalanarak peynirlerin üzerine yerleştirilir. İlk serilen yufkanın dışarda kalan kısımları içe doğru kapanır. Börek dilimlenir ve kalan sos üzerine dökülür. Çörekotu ve susam da eklendikten sonra önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.