Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Rahşan Suluhan oldu. Rahşan Suluhan, Mersin mutfağına özgü "Zeytinyağlı Kuru Dolma", "Ispanaklı Çiğ Börek", "Mamül" ve "Tantuni" yaptı.
ZEYTİNYAĞLI KURU DOLMA
3 su bardağı pilavlık bulgur
4 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
1 dizi kuru patlıcan
1 dizi kuru dolmalık biber
Kuru domates
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
2 adet turunç suyu
7 yemek kaşığı domates sosu
1 tutam maydanoz
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Kuru patlıcan, kuru dolmalık biber ve kuru domates ayrı tencerelerdeki suya atılır. Patlıcanlar birkaç defa suya atılıp çıkartılır. Su kaynayana kadar bırakılır. Soğan ve sarımsak doğranır. İçi için ıslatılmış bulgur, biber salçası, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, turunç suyu, soğan, sarımsak, domates sosu ve kıyılmış maydanoz karıştırılır. Kuru domatesler bıçak arası yöntemiyle doğranır. Doğranan kuru domateslerde harcın içine atılarak harç tamamlanır. Sudan çıkarılmış kuru patlıcan ve kuru biberin içine doldurulur. Tencereye yerleştirildikten sonra üzerine tabak kapatılır ve kaynamış koyularak 25-30 dk pişmeye bırakılır.