Patlıcan Pehli

Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Fadime Elbay oldu. Fadime Elbay, Sivas mutfağına özgü  "Sivas Ketesi", "Patlıcan Pehli", "Gazete Baklavası" ve "Yumurtalı Subura" hazırladı.

PATLICAN PEHLİ

1,5 kilo kuzu kaburga
1 kilo patlıcan
Yarım kilo köy biberi
5 adet domates
2 baş sarımsak
Karabiber
Tuz
ETİN MARİNESİ İÇİN
4 diş sarımsak
4 yemek kaşığı yoğurt
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı domates salçası
Pul biber
KIZARTMAK İÇİN
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay bardağı sıvıyağ
Öncelikle etlerin marinesi için, sarımsakları dövün. Dövdüğünüz sarımsakları, yoğurdu, zeytinyağını, salçayı ve pul biberi de ekleyip iyice karıştırın. Daha sonra etleri üzerine ekleyip iyice bulayın. Sonrasında marine olması için biraz buzdolabında bekletin. Diğer tarafta patlıcanları soyup 6'ya bölerek uzun uzun doğrayın. Biberleri de 4'e bölüp yine uzun uzun doğrayın. Daha sonra bunları kızartın. Onlar kızarırken, domatesleri yuvarlak yuvarlak doğrayıp , tencereye dizin.  Üzerine kızaran patlıcanları dizin. Daha sonra kızaran biberleri yerleştirin. Sonrasında etleri de kızartıp bir kısmını biberlerin üzerine dizin. Daha sonra yine domates, patlıcan ve biberleri dizip, son olarak kalan etleri yerleştirip,  kızartmanın yağında da ekleyerek kısık ateşte pişirin.