Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Remziye Uyar oldu. Remziye Uyar, Urfa mutfağına özgü "Evde Sucuk", "Suriye Usulü Patlıcan Dolması", "Tahinli Hurmalı Tatlı" ve "Basma Köfte" pişirdi.
EVDE SUCUK YAPIMI
750 gr yağlı kuzu kıyması
750 gr yağlı koyun kıyması
4 baş sarımsak
1 yemek kaşığı isot
1 yemek kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı yeni bahar
1 tatlı kaşığı toz zencefil
Kıymaları bir kaba koyun. Sarımsakları da rondodan geçirip üzerine ekleyin. Daha sonra baharatlarını ve tuzunu da ekleyip iyice yoğurun. Ardından rulo haline getirip buzdolabı poşetine sardıktan sonra üç dört saat buzlukta bekletin. Sonrasında mangalda pişirerek servis edin.