Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü konuğu Aliye Özmen oldu. Aliye Özmen, çay saati lezzetlerinden "Lorlu Piramit Pasta", "Kabaklı Kiş", "Pancarlı Kısır" ve "Limonlu Pasta" hazırladı.
LORLU PİRAMİT PASTA
Yarım kilo tuzsuz lor peyniri
2 adet yumurta
1 paket vanilya
1,5 su bardağı pudra şekeri
2 su bardağı süt
2 paket petibör bisküvi
2 adet muz
ÜZERİ İÇİN
Hindistan cevizi
Lor peynirini bir kaba koyun. Üzerine yumurtaları kırın. Daha sonra vanilya ve pudra şekerini de ekleyip mikserle çırpın. Sonrasında sürülebilir kıvama gelmediyse süt ekleyip mikserle çırparak sürülebilir kıvama getirin. Diğer tarafta dikdörtgen bir cam kabın içerisine kenarlarından taşacak şekilde buzdolabı poşetini yerleştirin. Ardından petibör bisküvileri bir kenarı boşluk kalacak şekilde süte batırıp bu kaba dizin. Üzerine yaptığınız lorlu karışımı sürün. Sonrasında bu şekilde 3 kat dizdikten sonra tam ortasına buzları yerleştirip ardından buzdolabı poşetinin kenarlarından kapatarak piramit şekline getirin. Daha sonra kenar kısımlarına da lorlu karışımı sürüp kapattıktan sonra buzdolabına koyup biraz soğutun. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi serpip servis edebilirsiniz.