Dizi / Program / Film / Haber / Video / Oyuncu vb.
Sakallı Poğaça
Pelin Karahan ve Ayşe Önder Nefis Tarifler programında 'sakallı poğaça nasıl yapılır?' ve 'sakallı poğaça tarifi malzemeleri nelerdir?' sorularına yanıt verdi. Peynirli, saçaklı poğaça olarak da bilinen bu leziz sakallı poğaça tarifini videolu anlatım ile adım adım takip edebilirsiniz.
Sakallı poğaça hamuru için gerekli malzemeleri geniş bir kaba alarak hamur kıvamını alana kadar yoğurun. Hamuru 30 dk kadar dinlenmeye bırakın. Üzeri için gerekli malzemeler olan yumurta sarısı, toz şeker ve yağı bir kapta karıştırın. Dinlenmiş hamuru ceviz büyüklüğünde tepsiye dizip, yumurtalı harcı üzerine bir fırça yardımıyla sürün ve tepsiyi fırına alın. 170 derece fırında yarım saat pişirin. Bu sırada iç harcı için dilediğiniz türden peynirleri bir kaba alıp güzelce ezin. Bir başka kap içinde maydanozu ince ince kıyın. Pişmiş olan poğaçaların arasını bir bıçak yardımıyla açıp, hazırladığınız peynirli harcı doldurun. Poğaçaların peynirli tarafını kıyılmış maydanoz dolu kaba bandırın ve servis edin. Afiyet olsun.
Sakallı Poğaça Yapımında Püf Noktalar;
Unu yavaş yavaş eklemeye özen gösterin. Unu eklerken bir taraftan da karıştırmaya devam edin.
Hamuru oda sıcaklığında dinlendirmeniz daha iyi mayanlanmasına yardımcı olur.
İç harcı için evde bulunan peynirleri kullanabilirsiniz. Sert peynirler yerine yumuşak peynirleri tercih edin.
İsteğinize göre maydanoz yerine dere otu kullanabilirsiniz. Dere otu kullanacak olursanız dere otunun tadı maydanozdan daha yoğun olduğu için daha az eklemeye çalışın.
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.