Sedef İybar’ın moderatörlüğünü üstlendiği yarışmanın meslek erbabı yemek ustalarından oluşan jürileri Aylin Yazıcıoğlu, İsmet Saz ve Danilo Zanna’dan oluşuyor.
Bu haftanın konuk jürileri Aydın Demir ve Ahmet Mümtaz Taylan! Ahmet Mümtaz Taylan, programda mutfak tüyolarını paylaşacak. Taylan, soğan doğrarken ağlamamak için ne yapıyor?
‘Lezzet Akademisi’nde şef adayları, bu hafta ilk etapta Türk mutfağının en zor ve tartışmalı yemeklerinden biri olan hünkâr beğendi yapacaklar. Seyirci de izlerken patlıcan nasıl közlenir, et pişirmenin incelikleri nelerdir, hünkâr beğendi için patlıcan nasıl seçilir gibi soruların cevaplarını öğrenecek!
Genç şef adayları, 2. etapta ise aynı malzemeleri yaratıcı ve yenilikçi düşünceleriyle harmanlayıp sofraya getirecekler. Hem hünkâr beğendi hazırlanışındaki püf noktalarını görecek, hem de aynı malzemelerin farklı uygulamalarıyla yeni fikirler edinecek hem de eğlence dolu bir yarışmanın heyecanını yaşayacaksınız!