Bursa çay saatinden Tek Lokmalık Peynirli

Malzemeler

Bir bardak su tencereye alınır ve içerisine tereyağı atılır. 

Ardından kırmızı biber, kekik, karabiber ve muskat rendesi eklenir. 

Kaynadıktan sonra unu  dökülerek karıştırılır. 

Soğuması için ayrı bir kaba alınır. 

Tamamen ısısı çıktıktan sonra yumurta kırılır ve çırpılır. 

Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar katılarak karıştırılır. 

Hazırlanan hamur sıkma torbasına alınıp yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine küçük parçalar oluşacak şekilde sıkılır. 

Üzerine rendelenmiş eski kaşar konulur. 

Hamurlar önceden 200 derecede ısıtılıp 170e indirilen fırına atılır.  

Kızardıktan sonra ikiye kesilerek içine peynir doldurulur. 

Afiyet olsun.