Bulguru bir kaba koyun. Üzerine kıymayı yumurtayı, baharatları, tuzu ve unu ekleyip yoğurun.
Yoğurduğunuz köfteden misket büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarladıktan sonra baş parmağınızı üzerine bastırıp şekil verin.
Ardından bu köfteleri kızartıp bir kaba alın.
Diğer tarafta sosu için soğanları ufak ufak doğrayın.
Doğradığınız soğanları bir tavaya koyup hafif kavurun. Ardından soğanlara salçayı da ekleyip iyice kavurun.
Sonrasında suyu da ekleyip piştikten sonra altını kapatın.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Remziye Uyar oldu. Remziye Uyar, Urfa mutfağına özgü "Evde Sucuk", "Suriye Usulü Patlıcan Dolması", "Tahinli Hurmalı Tatlı" ve "Basma Köfte" pişirdi.
Nursel’in Mutfağı’nın bugünkü misafiri Remziye Uyar oldu. Remziye Uyar, Urfa mutfağına özgü "Evde Sucuk", "Suriye Usulü Patlıcan Dolması", "Tahinli Hurmalı Tatlı" ve "Basma Köfte" pişirdi.
Kızarttığınız köftelerin üzerine yaptığınız bu sosu dökerek servis edin.
Afiyet olsun.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.