“Turgay Başyayla İle Lezzet Yolculuğu”nun durağı;Aydın oluyor. Turgay Başyayla Nazilli'ye bağlı Aslanlı Köyü'ne gidip köyde davul ve zurnalı karşılama yapıldı.
Köy halkı ile birlikte yöreye özgü "tas kebabı", "kabak borani", "dalgan kavurma", "incir tatlısı", "kazanda keşkek" ve "tarhana" yapımını gösteriyor.
Aydın'a özgü halk oyunları ekibi gösterisini sergileyip Nazilli'de uzun yaşayan insanların sırlarını öğrenmek için kızıldere köyüne gidiyor.
Doğal ürünlerin olduğu uzun yaşam sofrası kurulup ,yaşlılarımız nasıl beslendiklerini anlattıkları aydına "çöp şiş", "dalgan köfte", "incirli baklava", "turp otu" ve Aydın'a özgü seyyar arabada "pide" yapımının gösteriliyor.
Turgay Başyayla Lezzet Yolculuğu, Pazar günü ise Söke'ye bağlı Doğanbey köyüne gidip köy halkı ile birlikte yöreye özgü "kuzu çevirme", "nohutlu kereviz", "et kapama", "ekşili bamya", "zerde", "kazanda tavuk çorbası" ve "kuru börülce yemeği"nin yapımını gösterdi.
Doğanbey'de Karin'a Koyu'na gidip balık tutup dönüşünde "levrek ızgara", "kefal pilaki", "turna buğulama" yapımını gösteriyor.
Aydın'ın çarşılarını gezip yöreye özgü "fırında kuzu" ve "yöresel meze" yapımını gösterip Kuşadası Kirazlı Köyü'ne gittiği yöreye özgü "kahvaltı", "paşa böreği", "yuvarlama", "acılı güveç" yapımını gösterdi.
Turgay Başyayla, Aydın yöresine özgü "tas kebabı", "kabak borani", "dalgan kavurma", "incir tatlısı", "kazanda keşkek" ve "tarhana" yapımını gösteriyor.
Turgay Başyayla, Aydın yöresine özgü "tas kebabı", "kabak borani", "dalgan kavurma", "incir tatlısı", "kazanda keşkek" ve "tarhana" yapımını gösteriyor.
Turgay Başyayla, Aydın yöresine özgü "tas kebabı", "kabak borani", "dalgan kavurma", "incir tatlısı", "kazanda keşkek" ve "tarhana" yapımını gösteriyor.
Turgay Başyayla, Aydın yöresine özgü "tas kebabı", "kabak borani", "dalgan kavurma", "incir tatlısı", "kazanda keşkek" ve "tarhana" yapımını gösteriyor.
Turgay Başyayla, Aydın yöresine özgü "tas kebabı", "kabak borani", "dalgan kavurma", "incir tatlısı", "kazanda keşkek" ve "tarhana" yapımını gösteriyor.
Turgay Başyayla, Aydın yöresine özgü "tas kebabı", "kabak borani", "dalgan kavurma", "incir tatlısı", "kazanda keşkek" ve "tarhana" yapımını gösteriyor.
Turgay Başyayla, Aydın yöresine özgü "tas kebabı", "kabak borani", "dalgan kavurma", "incir tatlısı", "kazanda keşkek" ve "tarhana" yapımını gösteriyor.
Turgay Başyayla, Aydın yöresine özgü "tas kebabı", "kabak borani", "dalgan kavurma", "incir tatlısı", "kazanda keşkek" ve "tarhana" yapımını gösteriyor.
GALERİLER
İnternet sitemizde kullanılan çerezlerle ilgili bilgi almak ve tercihlerinizi yönetmek için Çerez Politikası, daha fazla bilgi için Aydınlatma Metni sayfalarını ziyaret edebilirsiniz. Sitemizi kullanarak çerezleri kullanmamızı kabul edersiniz.